Ontbijtbijeenkomst 12 juni 2019


Ontbijtbijeenkomst 12 juni 2019

Woensdag 12 juni 2019 vond de  jaarlijkse ontbijtbijeenkomst van de Stichting daarnah plaats bij het bedrijf Capi Europe te Tilburg. De Stichting daarnah wil met deze jaarlijkse ontbijtbijeenkomst werkgevers en ondersteuningsinstellingen bij elkaar brengen met als doel dat meer mensen met een niet aangeboren hersenletsel (nah) aan het werk gaan.

Het thema van de bijeenkomst was ‘Creëren van kansrijk werk’ hetgeen kracht bijgezet door de directeur van Capi Europe Toine van de Ven die zijn mvo beleid toelichtte.

Wethouder mevrouw LahLah gaf in haar presentatie aan dat het belangrijk is dat ook mensen met nah mogelijkheden moeten krijgen. Er is volgens haar te lang geïnvesteerd in de fitte mens en dat moet anders.

Door middel van een voorbeeld van virtual reality werd een instrument aangereikt om de voorspelbaarheid van de kansrijke re-integratie te duiden naar jongeren met hersenletsel en naar werkgevers.

Het hoogtepunt was het uitreiken van de daarnah award 2019. Albert Heijn was winnaar. Uit het juryrapport:  AH kijkt intens naar mogelijkheden van de individuele kandidaat en zorgt voor maatwerk bij plaatsing.

Meer informatie over deze bijeenkomst is te vinden op www.daarnah.nl