Ontbijtbijeenkomst 19 mei 2016: “Wat is uw voorsprong op de arbeidsmarkt”


Ontbijteenkomst: “Wat is uw voorsprong op de arbeidsmarkt”

Themabijeenkomst 19 mei 2016

Op donderdag 19 mei 2016 heeft de stichting Daarnah haar eerste themabijeenkomst gehouden in de Rabobank aan de Spoorlaan te Tilburg.

Peter Sprinkhuizen, voorzitter van de stichting, gaf in zijn welkomstwoord aan het geweldig te vinden dat er zo’n hoge opkomst was van 40 deelnemers!

Het programma werd geopend door Jetta Klijnsma, staatsecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid, die door middel van een videoboodschap (klik hier voor de video) aangaf dat het werk van de stichting daarnah zeer gewaardeerd wordt en zij gaf haar steun voor de stichting voor de inclusieve arbeidsmarkt.

Het programma werd vervolgd door Hans Kokke wethouder zorg van de gemeente Tilburg die op een prima wijze Erik de Ridder verving die door ziekte was geveld.

Bram Luijten, strateeg Zorg en Ondersteuning bij de gemeente Tilburg, nam ons mee in het Tilburgs Model waarin het perceel NAH duidelijk werd belicht.

Tilburg is de eerste gemeente die dergelijk perceel heeft ingesteld.

Na een muzikaal intermezzo door middel van een slideshow over Roy Weber heeft de stichting daarnah door aangeven hoe we te werk gaan om de werkgevers te informeren over Peter Brouwers bestuurslid van de stichting daarnah de aanwezigen meegenomen in de werkwijze van de stichting ten aanzien van gemotiveerde werknemers, loonkosten en meer voordelen van de participatiewet.

Een groots moment tijdens de bijeenkomst was de presentatie van het logo en website van de stichting daarnah.

Als afsluiting is er voor het eerst de daarna award uitgereikt aan een werkgever die zich onderscheidend heeft beziggehouden met maatschappelijk betrokken ondernemen. Het juryrapport (klik hier voor het juryrapport) geeft duidelijk de criteria aan voor het winnen van deze award en de winnaar van 2016 is geworden het HAVL kantoor en ict.

De prijs werd in ontvangst genomen door Ard Smulders.

We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst en onze dank gaar uit naar de Rabobank met name Jolijn Meesters en haar collega’s die de zaal en het ontbijt heeft gesponsord en het bedrijf Spirit2Work voor ondersteuning in de organisatie

 

 

Beloofd is beloofd

 

De Beursvloer is een jaarlijks terugkerend event van Contour de Twern waar bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vinden. In een tijdsbestek van twee uur worden (hulp)vragen vanuit verenigingen en maatschappelijke organisaties ingevuld door aanbiedingen vanuit het bedrijfsleven. Bij deze “matches” wordt mankracht, materialen en kennis aangeboden. De ontvangende partij zet hier een interessante tegenprestatie tegenover.

Op de beursvloer van november 2016 h ebben Villa De Vier Jaargetijden en de stichting daarnah elkaar gevonden.

De stichting daarnah draagt bij aan een positieve beeldvorming bij werkgevers over mensen met nah en hun mogelijkheden bij arbeidsparticipatie.

Op 6 januari 2017 heeft het bestuur van de stichting daarnah en partners mogen dineren in de Villa De Vier Jaargetijden.

Zij hadden gezorgd voor een speciaal arrangement en dat was in een woord voortreffelijk.

Heerlijk eten en een geweldige ambiance heeft een bijzondere indruk op ons gemaakt.

Maar ja beloofd is beloofd dus op dinsdag 17 januari heeft heet bestuur van de stichting daarnah de tegenprestatie geleverd door het personeel van de Villa 20 overheerlijke appelflappen aan te rijken

Op de foto reikt Peter Sprinkhuizen namens het bestuur van de stichting daarnah de appelflappen uit aan Danielle van Ginderen van de Villa De Vier Jaargetijden

Wat ons betreft zien we elkaar weer op de volgende beursvloer!

 

img_0093

 

 

De Boekenschop in Tilburg heeft een donatie van 500,- euro overhandigt aan de stichting daarnah.

Jose van Lieshout-van de Wiel ontvangt, namens het team van de Boekenschop, een dankbetuiging van Peter Sprinkhuizen voorzitter van de Stichting Daarnah.

 

Bedankt Boekenschop!Boekenschop